18 & 19
November
Beursfabriek Nieuwegein

Goed voorbereid naar Vivarium 2017

Nog heel even en dan is het eindelijk zo ver: Vivarium 2017! Wij hebben er weer alles aan gedaan om het evenement zo perfect mogelijk te organiseren en zullen tijdens de opbouwweek alles in het werk stellen om jouw bezoek aan Vivarium een ware belevenis te maken.

Voordat wij ons op de opbouw storten willen wij je nog graag een aantal praktische tips meegeven, zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar Nieuwegein en optimaal kunt genieten. 

Vervoer

Vivarium 2017 vindt plaats in de Beursfabriek te Nieuwegein, dit is dezelfde locatie als de voorgaande edities, alleen de naam is sinds 2015 veranderd.

Openbaar vervoer

De Beursfabriek ligt op enkele minuten loopafstand van tramstation Zuilenstijn te Nieuwegein. Vanaf station Utrecht Centraal reist u per sneltram in 15 minuten naar deze halte.

Uw reis met het openbaar vervoer kunt u plannen op www.9292ov.nl

Auto en parkeren

Ook per auto is de Beursfabriek goed bereikbaar. Het adres van de Beursfabriek is Symfonielaan 5 te Nieuwegein. Op het industrieterrein waar de Beursfabriek is gevestigd kan gratis geparkeerd worden. Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan raden wij u aan te parkeren op Transferium Westraven. Dit kost 4,50 euro en uw parkeerkaartje is tevens geldig als vervoersbewijs in de sneltram (maximaal 5 personen). Met de sneltram reist u in enkele minuten naar Vivarium. 

Let op!!!

Parkeer op de parkeerplaats bij de Beursfabriek alleen in de parkeervakken. De gemeente Nieuwegein heeft de gewoonte bij evenementen bij de Beursfabriek hier extra op te controleren en fikse boetes uit te delen. 

Toegankelijkheid

Vivarium beslaat 2 etages, die beiden goed bereikbaar zijn voor rolstoelen, kinderwagens e.d. De eerste etage is per lift bereikbaar. Er zijn tot onze spijt geen gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig bij de Beursfabriek. Wij raden daarom aan vroeg te komen, dan zijn er meestal parkeerplaatsen vrij in de buurt van de Beursfabriek.

Kaartverkoop

Direct bij de ingang vind je de kassa, hier kun je dagkaarten kopen voor 10 euro per stuk (of 8 euro indien je in bezit bent van een kortingsbon). Kinderen t/m 6 jaar gratis. Aan de kassa kun je contant betalen of pinnen. De kassa's zijn al vanaf 9.30 uur geopend.

We doen onze uiterste best de kaartverkoop en entree zo spoedig mogelijk te laten verlopen, wachttijden zijn in de ochtenduren echter niet uitgesloten.

Openingstijden

De deuren gaan op beide dagen om 10 uur open en sluiten weer om 17 uur.

Plastic tasjes

Plastic tasjes mogen niet meer gratis uitgedeeld worden. Neem bij uw bezoek aan Vivarium zelf een tas mee voor uw aankopen, het liefst een duurzame tas.

Programma en plattegrond

Bij aanschaf van je dagkaart(en) krijg je een programmaboekje mee. Hierin vind je onder andere de plattegrond en het programma voor o.a. de presentaties en workshops. Je hoeft dus niets te missen! Om te voorkomen dat je direct na binnenkomst een interessante presentatie of workshop mist, raden wij aan om eerst het programmaboekje goed te bestuderen.

Vergeet niet ook de eerste etage te bezoeken!!

Pinnen

Uiteraard is er ook dit jaar niet alleen veel moois te zien, maar ook heel veel moois te kopen! Contant geld pinnen is beperkt mogelijk bij de kassa’s (zo lang de voorraad kasgeld strekt) en bij slechts enkele standhouders kunt u pinnen. Om te voorkomen dat je je droomaankoop aan je voorbij moet laten gaan, raden wij je dus aan genoeg geld te pinnen voor je richting Nieuwegein reist!

Roken

In de Beursfabriek geldt een algeheel rookverbod! Dit geldt dus ook voor e-sigaretten. Voor de rokers is aan de achterzijde van de hal een rookruimte (in de open lucht). Wij verzoeken de rokers dan ook vriendelijk van deze ruimte gebruik te maken en niet via de ingang in en uit te lopen.

Honden

Hoewel wij als organisatie gek zijn op dieren, zijn honden in de Beursfabriek helaas niet toegestaan. Ook niet in karretjes, tassen of op de arm. Hulphonden zijn uiteraard wel welkom, uiteraard met speciaal hesje en bijbehorend pasje.

Vissencreche

Ook dit jaar stelt Vivarium in samenwerking met het Nederlandstalig Aquaforum een opvangmogelijkheid voor uw aangekochte vissen ter beschikking. Bij de Vissencrèche op de eerste etage (nummer 164 op de plattegrond) kunt je de aangekochte dieren in een grote verwarmde bak op temperatuur laten blijven. Op die manier koelen uw dieren niet af en gunt u ze wat rust.

In- en uit lopen

Uiteraard kan het zo zijn dat je toch even naar buiten moet (bijvoorbeeld om aankopen naar de auto te brengen) en daarna weer naar binnen wilt. In dat geval kun je bij de toegangscontrole een stempel halen waarmee je weer naar binnen mag.

Eten en drinken

Ook hier is aan gedacht. In de hal vind je op de begane grond een groot terras met hierbij een stand waar in ruime mate eten en drinken gekocht kan worden. Op de eerste etage tref je nog een tweede cateringpunt aan!

Garderobe

Er is geen garderobe aanwezig in de Beursfabriek.

Wij verheugen ons op je komst en wensen je bij deze alvast heel erg veel plezier tijdens Vivarium 2017!