24 & 25
November
Autotron Rosmalen

Goed voorbereid naar Vivarium 2018

Nog heel even en dan is het eindelijk zo ver: Vivarium 2018! Wij hebben er weer alles aan gedaan om het evenement zo perfect mogelijk te organiseren en zullen tijdens de opbouwweek alles in het werk stellen om jouw bezoek aan Vivarium een ware belevenis te maken.

Voordat wij ons op de opbouw storten willen wij je nog graag een aantal praktische tips meegeven, zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar Rosmalen en optimaal kunt genieten. 

Vervoer

Vivarium 2018 vindt plaats in Autotron te Rosmalen, onze nieuwe locatie. Het adres van Autotron Rosmalen is Graafsebaan 133, 5248 NL Rosmalen

Openbaar vervoer

Autotron Rosmalen ligt op 5 minuten loopafstand van een bushalte. Vanaf station Den Bosch of station Oss reist u per bus naar deze halte. Uw reis met het openbaar vervoer kunt u plannen op www.9292ov.nl.

Op beide dagen zal er vanaf NS station Den Bosch tevens een pendelbus rijden die u direct naar Vivarium brengt. Deze rijdt 3 keer in de ochtend en 3 keer in de middag maar kan maximaal 50 personen tegelijk vervoeren. De kosten, inclusief entree, bedragen EUR 15. De pendelbus aanbieding is niet te combineren met andere aanbiedingen, zoals de kortingsbonnen.

Voorlopig schema (tijden onder voorbehoud) voor zowel zaterdag als zondag:
's Ochtends: vertrek bij CS Den Bosch om: 9.00, 10.10 en 11.20, duur busreis naar Autotron: 30 minuten.
's Middags: vertrek Autotron om: 15.00, 16.10 en 17.20, duur busreis naar CS Den Bosch: 30 minuten.

Auto en parkeren

Autotron Rosmalen is met een eigen afslag aan de A59 per auto goed bereikbaar en heeft een eigen parkeerterrein. Het parkeerbeheer wordt door Autotron zelf geregeld, de aanwijzingen van parkeerbeheer dienen opgevolgd te worden. De kosten voor het parkeren zijn 6 euro per dag. Uitrijkaarten zijn in de entreehal bij de parkeerautomaten verkrijgbaar.

Toegankelijkheid

Vivarium 2018 beslaat 2 hallen, elk met 2 etages, die goed bereikbaar zijn voor rolstoelen, kinderwagens e.d. De eerste etages zijn per lift bereikbaar. Er zijn (beperkt) gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig bij Autotron. Rolstoelen zijn niet beschikbaar in Autotron, als een rolstoel nodig is, dan dient u die zelf mee te nemen.

Kaartverkoop

Direct bij de ingang vind je de kassa, hier kun je dagkaarten kopen voor 12,50 euro per stuk (of 10 euro indien je in bezit bent van een kortingsbon). Kinderen tot en met 8 jaar mogen gratis mee naar binnen. Aan de kassa kun je contant betalen of pinnen. De kassa's zijn al vanaf 9.00 uur geopend.

We doen onze uiterste best de kaartverkoop en entree zo spoedig mogelijk te laten verlopen, wachttijden zijn in de ochtenduren echter niet uitgesloten.

Openingstijden

De deuren gaan op beide dagen om exact 10 uur open en sluiten weer om 17 uur.

Tasjes

Plastic tasjes mogen niet meer gratis uitgedeeld worden. Neem bij uw bezoek aan Vivarium zelf een tas mee voor uw aankopen, het liefst een duurzame tas. Indien u van plan bent dieren aan te schaffen, is het raadzaam daar koeltassen, koelboxen of isomoboxen voor mee te brengen zodat de dieren zo goed mogelijk op temperatuur blijven.

Programma en plattegrond

Bij aanschaf van je dagkaart(en) krijg je een programmaboekje mee. Hierin vind je onder andere de plattegrond en het programma voor o.a. de presentaties en workshops. Je hoeft dus niets te missen! Om te voorkomen dat je direct na binnenkomst een interessante presentatie of workshop mist, raden wij aan om eerst het programmaboekje goed te bestuderen.

Pinnen

Uiteraard is er ook dit jaar niet alleen veel moois te zien, maar ook heel veel moois te kopen! Contant geld pinnen is beperkt mogelijk bij de kassa’s (zo lang de voorraad kasgeld strekt) en u kunt niet bij alle standhouders pinnen. Om te voorkomen dat je je droomaankoop aan je voorbij moet laten gaan, raden wij je dus aan genoeg geld te pinnen voor je richting Rosmalen reist!

Roken

In Autotron geldt een algeheel rookverbod! Dit geldt dus ook voor e-sigaretten. Voor de rokers is aan de achterzijde van de entreehal een rookruimte (in de open lucht). Wij verzoeken de rokers dan ook vriendelijk van deze ruimte gebruik te maken en niet via de ingang in en uit te lopen.

Honden

Hoewel wij als organisatie gek zijn op dieren, zijn honden in de Autotron helaas niet toegestaan. Ook niet in karretjes, tassen of op de arm. Hulphonden zijn uiteraard wel welkom, uiteraard met speciaal hesje en bijbehorend pasje.

Vissencreche

Ook dit jaar stelt Vivarium in samenwerking met het Nederlandstalig Aquaforum een opvangmogelijkheid voor uw aangekochte vissen ter beschikking. Bij de Vissencrèche in de entreehal kunt je de aangekochte dieren in een grote verwarmde bak op temperatuur laten blijven. Op die manier koelen uw dieren niet af en gunt u ze wat rust.

In- en uit lopen

Uiteraard kan het zo zijn dat je toch even naar buiten moet (bijvoorbeeld om aankopen naar de auto te brengen) en daarna weer naar binnen wilt. In dat geval kun je bij de toegangscontrole een stempel halen waarmee je weer naar binnen mag.

Eten en drinken

Ook hier is aan gedacht. In de Expodome hal vind je op de begane grond een restaurant met een ruim assortiment en zitplaatsen. Ook op andere plekken in de hallen zijn cateringpunten, zie hiervoor de plattegrond in het programmaboekje.

Garderobe

Er is geen garderobe aanwezig in Autotron.

Wij verheugen ons op je komst en wensen je bij deze alvast heel erg veel plezier tijdens Vivarium 2018!